Stekt tunnbröd med naturlig anklever och smultronkräm:
Till Buffé bordet, alla kombinationer funkar!
Ingredienser
1 st tunnbröd
1 dl olja
Salt
45 g smultron
2 msk vatten
0.5 msk socker
90 g ankleverterrin av naturlig anklever
Några droppar smultron eller hallonvinäger
Salt
Peppar
Instruktioner
Skär tunnbrödet i ½ cm tjocka strimlor. Stek i olja till fin färg. Lägg på papper och salta.
Koka ihop smultron, vatten och socker i några minuter.
Mixa sedan anklever med smultronkompotten, smaka av med några droppar vinäger, salt och peppar.
Dela tunnbrödet på mitten och spritsa krämen på brödet och lägg den andra halvan ovanpå krämen.
Liknande recept
Stekt abborrfilé i tunnbröd med kall ägg- och romsås
4
4
Kycklingbröst med stekta kantareller och parmesan
5
4
1
Mjukt tunnbröd - Norrlandswrappers
5
2
Stekt sjötunga med lime
35 min
4
Stekt makrill i grädd och dillsås.
5
1 h
4
2
Stekt kyckling med djävulssås
4
4
Stekt pangasiusfilé
5
30 min
2
1
Uppstekt tunnbröd med kall falukorv
5
10 min
1
Stekt laxfilé med saffranssås
4
35 min
4
2
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!