Stekt abborrfilé i tunnbröd med kall ägg- och romsås

Serverar: 4 portioner

Underbart god sommarmat!

Ingredienser

  • 400-500 g abborrfilé
  • 1 ägg, uppvispat
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl ströbröd
  • Citronpeppar
  • Några citronklyftor
  • Smör till stekning (här SKA det vara smör)
  • Ägg- och romröra
  • 2 dl keso naturell
  • ½ dl lättcrème fraiche
  • 2 hårdkokta ägg, finhackade
  • 2 hackade crabfishpinnar (ej helt nödvändigt men gott)
  • ½ äpple
  • ½ liten rödlök
  • 3 msk stenbitsrom
  • 1 msk pressad citron
  • 1 knippa färsk dill
  • Till servering
  • 4-8 tunnbröd, beroende på hur hungrig man är
  • Philadelphiaost, gärna smaksatt
  • Sallad
  • Tomater
  • Citronklyftor
  • Instruktioner

    1. Vänd abborrarna först i vetemjölet, sedan i ägget och sist i ströbrödet som blandats med citronpepparn. Stek fiskarna i smör i en stekpanna och pressa över citron under stekningen (det blir supergott).
    2. Blanda alla ingredienserna till ägg- och romsåsen och ställ kallt fram till serveringen.
    3. Bred philadelphiaost på tunnbröden. Fördela salladen över och lägg på abborren och tomaterna. Klicka röran över eller servera den bredvid. Rulla ihop till en rulle.
    4. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    4.5
    15 min
    4
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben