Sauternesgelé

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

En söt, god och smakrik gelé, främst till ankleverterrine

Ingredienser

  • 4 gelatinblad
  • 1 dl Sauternes
  • 2 tsk socker
  • Instruktioner

    1. Lägg gelatinbladen i vatten, så att de löser sig
    2. Häll Sauternesvinet (kan även vara annat sött vitt vin på övermogna druvor, t.ex. Montbazillac), i en kastrull och häll i sockret
    3. Tillsätt de upplösta gelatinbladen och värm på svag värme
    4. När bladen smält, och man rört om, hälls allt i en glasburk som får svalna och sedan ställas i kylskåp någon timme.
    5. Gelén har då stelnat och kan hackas i glänsande, fina små tärningar. Förvaras svalt.
    6. Serveras till ankleverterine (recept kommer) eller annan pâté - det är en söt kontrast även till andra pastejer...
    7. Gelén kan sparas länge i kylskåp.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Gåslever och Sauternes
    I Frankrike ingår ofta ett glas Sauternes om man beställer gåslever...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben