En söt, god och smakrik gelé, främst till ankleverterrine
Ingredienser
4 gelatinblad
1 dl Sauternes
2 tsk socker
Instruktioner
- Lägg gelatinbladen i vatten, så att de löser sig
- Häll Sauternesvinet (kan även vara annat sött vitt vin på övermogna druvor, t.ex. Montbazillac), i en kastrull och häll i sockret
- Tillsätt de upplösta gelatinbladen och värm på svag värme
- När bladen smält, och man rört om, hälls allt i en glasburk som får svalna och sedan ställas i kylskåp någon timme.
- Gelén har då stelnat och kan hackas i glänsande, fina små tärningar. Förvaras svalt.
- Serveras till ankleverterine (recept kommer) eller annan pâté - det är en söt kontrast även till andra pastejer...
- Gelén kan sparas länge i kylskåp.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Gåslever och Sauternes
I Frankrike ingår ofta ett glas Sauternes om man beställer gåslever...