Indieninspirerad köttfärsgryta

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme

Smakrik köttfärsgryta med bönor.

Ingredienser

  • Bönkok
  • 2 dl gröna mungbönor
  • 1 tsk salt
  • 1 krm kayennepeppar
  • 1 tsk gurkmeja
  • Köttfärsröra
  • 500 gr köttfärs
  • 2 gula lökar
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 tsk curry
  • 2 tsk spiskummin
  • 1 tsk kayennepeppar
  • 1 msk tomatpure
  • 1 burk tomatkross, 400 gr
  • 2 hackade röda jalapeno
  • 1 dl hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Blötlägg bönorna i 30 minuter. Skölj bort blötläggningsvattnet och lägg bönorna i en kastrull, slå över vatten så det precis täcker bönorna och krydda med salt, kayennepeppar och gurkmeja koka på svag värme under lock i ca 30 minuter tills bönorna blivit mjuka och det mesta av vattnet kokat in.
    2. Värm upp olja i en stekgryta och fräs lök och vitlök mjuka, tillsätt köttfärsen och låt fräsa tills färsen är brynt. Krydda med curry, spiskummin, kayenne och tomatpure, slå sedan över en burk tomatkross och låt koka ihop några minuter. Vänd sedan ner de kokta bönorna i köttfärsröran tillsammans med 3 dl vatten och finhackad färsk jalapeno och låt koka ytterligare 10-15 minuter. Avsluta med att klippa över rikligt med persilja. Servera med ris, pasta eller en bit bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    mikaellindman 29 december 2009

    Hej! Vi har testat detta recept nu i helgan. Det var kanongott! En rätt vi kommer att laga igen och rekommendera till andra.

    lilja71 17 september 2015

    Jättegod gryta! Gjorde den för längesen och ska nu laga den igen, för den var en riktig höjdare!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben