Köttfärsgryta

Serverar: 2 portioner

Mustig, mättande och kryddig gryta som värmer gott både i magen som i själen!

Ingredienser

  • 4 potatisar
  • 1 gul lök
  • 2 morötter
  • 1 stark korv t ex chorizo
  • 2 msk Milda flytande margarin
  • 300 g nötfärs
  • ½ tsk chilipeppar
  • ½ tsk paprikapulver
  • 1 krm sambal oelek
  • 1 tsk salt
  • 5 dl vatten
  • 1 Knorr köttbuljongtärning
  • 4 msk Milda Fraiche
  • Instruktioner

    1. Skala potaitsen och skär dem i 1 cm stora tärningar. Lägg dem i kallt vatten så att de inte mörknar.2. Skala och hacka lök, riv morötterna grovt på ett rivjärn. Skär korven i skivor.
    2. Häll matfett i en stekpanna. När bubblorna slutat bubbla - lägg i färs och lök. Fräs tills färsen blivit torr och smulig, under omrörning.
    3. Tillsätt potatis, kryddor, buljongtärning och vatten. Låt grytan sjuda under lock i 10 - 15 minuter.
    4. Stek under tiden korvskivorna lätt i matfett. Blanda ner korv och morötter i grytan. Låt grytan koka upp. Servera grytan rykande het med en klick fraiche på toppen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben