Pannkakstårta

Serverar: 6-8 portioner

Alla barns favorit. Snåla inte, vuxna gillar också.

Ingredienser

  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 1/2 tsk salt
  • 2-3 msk smör
  • Fyllning
  • 200 g frysta hallon
  • 250 g Kesella vanilj
  • 2 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    Vispa ut mjölet i hälften av mjölken till en slät smet. Vispa i resten av mjölken, ägg och salt. Smält smöret i en stekpanna. Häll ner det i smeten. Grädda 8 pannkakor i stekpannan. Låt dem kallna. Tina hallonen. Mosa hälften och blanda med Kesella. Lägg ihop pannkakorna med hallonkrämen emellan till en tårta. Vispa grädden. Klicka den på tårtan och lägg på resten av hallonen vid serveringen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    minijeppe 29 mars 2008

    mamma:) den här tårtan fick jag när jag fyllde 5-8 år den var hur god som hellst

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben