Lyxig pannkakstårta

Serverar: 4 portioner

God tårta med bananfyllning.

Ingredienser

  • 3 dl vispgrädde
  • 3 ägg, delade i gulor och vitor
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 tsk Dansukker vaniljsocker
  • 1/4 krm salt
  • Fyllning 1
  • 200 g hasselnötter
  • 2 dl Dansukker råsocker flor
  • 1 dl grädde
  • Fyllning 2
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl Kesella
  • 1 dl Dansukker råsocker flor
  • 2 – 3 bananer
  • Garnering
  • Dansukker råsocker flor
  • Jordgubbar el andra färska frukter
  • Smör eller margarin till gräddningen
  • Instruktioner

    1. Vispa grädden och äggvitan fast var för sig. Blanda ner äggulorna i grädden. Blanda samman mjöl, salt och vaniljsocker och sikta ner i gräddsmeten. Till sist vänds äggvitorna ner i smeten.
    2. Mal eller hacka hasselnötterna fint. Blanda samman nötterna, florsockret och grädden till en smet.
    3. Vispa grädden till fyllningen fast tillsammans med florsockret. Vänd i kesellan.
    4. Grädda pannkakor i smord stekpanna. Låt svalna något. Skiva bananerna. Bred först nötfyllning på pannkakorna, därefter läggs skivad banan och sist breds gräddblandningen på. Lägg pannkakorna ovanpå varandra. Den översta utan fyllning.
    5. Pudra florsocker över tårtan och garnera med jordgubbar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben