Polsk rödbetsoppa

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Trodde inte att det var så gott men det var det, blev bjuden på detta hos några vänner

Ingredienser

  • 1 kg färska rödbetor
  • 1 l vatten
  • 3 msk grönsaksfond
  • 6 dl filmjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • ½ gurka skuren i tärningar
  • 1 knippe gräslök, klippt
  • 4 ägg, kokta
  • Instruktioner

    1. Koka upp vatten och fond. Skala rödbetorna. Koka dem i buljongen under lock tills de är mjuka, 40 min. Låt svalna.
    2. Ta upp rödbetorna och riv ner dem i buljongen. Häll i filmjölk och rör om, smaka av med salt och svartpeppar.
    3. Servera soppan kylskåpskal med gurktärningar, gräslök och en ägghalva.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben