Äpple- och bananmuffins

Serverar: 24 portioner

Ett gammalt polskt recept på muffins som smakar lika gott som den luktar!

Ingredienser

  • 5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk mald kanel
  • ½ tsk hackad muskotnöt
  • 130 g smör (rumstempererat)
  • 3 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • ½ dl naturell yoghurt (+ ev lite vatten)
  • 2 bananer (i skivor)
  • 2 äpplen (skalade, urkärnade och rivna)
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 190°C (ej varmluftsugn). Smöra 24 muffinsformar eller använd 24 pappersformar. Rör samman mjöl, bakpulver, salt, kanel och muskonöt och ställ undan.
    2. Rör samman det rumsvarma smöret och sockret tills det är väl blandat. Blanda i äggen, ett i taget. Rör sedan i vaniljextraktet och den naturella youghurten. I ursprungsreceptet ska det vara kärnmjölk – men då detta inte längre säljs i Sverige, går det att ersätta med naturell yoghurt, eventuellt spädd med vatten för konsistensens skull. Slå i mjölblandningen och rör om tills allt har blandats (men inte längre än nödvändigt). Vänd i bananerna och äpplena. Fyll varje muffinsform till hälften.
    3. Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter, eller testa genom att sticka en provsticka i mitten. Muffinsen är klara när ingen smet fastnar på stickan. Låt svalna, och låt väl smaka!

    Liknande recept

    5
    20 min
    12
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben