Bananmuffins med Marabou-choklad

Serverar: 10-12 portioner

Enkla och goda muffins till kaffebordet.

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1/2 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1-2 bananer
  • 1 Marabou chokladkaka, 200 g
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°C. Vispa smör och socker pösigt. Rör i äggen. Tillsätt vaniljsocker och mjölk. Blanda mjöl och bakpulver och rör i smeten.
    2. Fyll formarna med smeten. Skär bananerna och dela chokladen i bitar. Tryck ned banan och chokladbitar i smeten med en sked. Grädda mitt i ugnen i ca 15 min.

    Liknande recept

    5
    20 min
    12
    3

    Kommentarer (2)

    LindaPortos 22 juni 2008

    Hejsan! Nu så har jag provat att göra Banan och Marabou muffins och de gick också hem de var kalas goda.

    Demogorgon 20 mars 2012

    De blev supergoda, använde en "gammal" banan som var lite mosig. Jag slätade över smeten lite över chokladen så att den blev täckt :-) Blev jättenöjd men nästa gång ska jag nog hacka chokladen så att det inte bara blir en klump mitt i.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben