Bananmuffins med choklad

Serverar: 22 portioner

Mums!!

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 ½ dl strösocker
  • 100 g smör/margarin
  • 1 stor mogen banan
  • 1 ½ dl gräddmjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 100 g mörk blockchoklad
  • 50 g valnötter
  • Garnering
  • 2 dl florsocker med citronsmak
  • 1 ½ -2 msk vatten
  • Valnötter
  • Instruktioner

    1. Ugn: 225 grader
    2. Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker riktigt ljust och pösigt. Mosa bananen och rör ner den i äggsmeten tillsammans med mjölk och avsvalnat matfett. Rör om ordentligt.
    3. Hacka choklad och nötter. Blanda samman mjölet med bakpulver. Rör ner choklad, nötter och mjölblandningen i smeten. Rör om så att allt blir väl blandat.
    4. Ställ ut muffinsformar, gärna dubbla så håller de formen bättre, på bakplåt. Fördela smeten i formarna. Grädda mitt i ugnen ca 12-15 minuter.
    5. Låt muffinsen kallna på galler. Rör ut florsockret med vatten till en tjock gröt. Bred glasyren över muffinsen och garnera med valnöt. Muffinsen går att frysa utan garnering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben