Bananmuffins med hackad choklad
Serverar: 20-22 portioner
Perfekt att baka av svarta bananer, som ingen vill äta.
Smidigt och lätt att göra i muffinspanna.
En glasyr ovanpå förhöjer smakerna.
Receptet finns bland mina recept.
Ingredienser
100 g margarin
2 dl strösocker
2 väl mogna bananer
2 ägg
1 dl gräddfil eller filmjölk
4 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
½ kaka blockchoklad
Instruktioner
- Rör margarin och socker vitt och pösigt.
Använd gärna en elvisp.
Tillsätt bananerna och fortsätt vispa tills inga klumpar finns.
Vispa ner äggen och filmjölken.
- Blanda samman de torra ingredienserna, inklusive chokladen, som hackats i inte alltför små bitar.
- Tillsätt detta i smeten.
- Ställ ut muffinsformar i muffinspannan och fördela smeten i dessa. Drygt hälften med smet i varje form blir lagom.
- Grädda i 225*ugn i ca 11 minuter.
Liknande recept
Kommentarer (0)