Bananmuffins med hackad choklad

Serverar: 20-22 portioner

Perfekt att baka av svarta bananer, som ingen vill äta. Smidigt och lätt att göra i muffinspanna. En glasyr ovanpå förhöjer smakerna. Receptet finns bland mina recept.

Ingredienser

  • 100 g margarin
  • 2 dl strösocker
  • 2 väl mogna bananer
  • 2 ägg
  • 1 dl gräddfil eller filmjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ½ kaka blockchoklad
  • Instruktioner

    1. Rör margarin och socker vitt och pösigt. Använd gärna en elvisp. Tillsätt bananerna och fortsätt vispa tills inga klumpar finns. Vispa ner äggen och filmjölken.
    2. Blanda samman de torra ingredienserna, inklusive chokladen, som hackats i inte alltför små bitar.
    3. Tillsätt detta i smeten.
    4. Ställ ut muffinsformar i muffinspannan och fördela smeten i dessa. Drygt hälften med smet i varje form blir lagom.
    5. Grädda i 225*ugn i ca 11 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben