Chokladmuffins med vaniljsås och hackad choklad

Serverar: 15 portioner

Tid: 20 minuter

Lätta, lite annorlunda men supergoda chokladvaniljmuffins.

Ingredienser

  • Vaniljkräm
  • 1 äggula
  • 2 msk strösocker
  • 1 1/2 msk vetemjöl
  • 1 dl mjölk
  • 1 msk vaniljsocker
  • Muffins
  • 125 g smör
  • 75 g blockchoklad
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Instruktioner

    1. Vaniljkräm: Vispa ägg och socker pösigt. Häll mjölk och mjöl i äggsmeten och koka upp, och koka sen på svag värme tills det tjocknar. Kyl ner kastrullen i kallt vatten och tillsätt vanilj. Smaka gärna av så att ni får önskad smak av vanilj.
    2. Muffins: Smält smöret och bryt ner chokladen. Vispa ägg och socker pösigt och rör sedan ner det i chokladsmöret. Häll sedan ner resterande. Klicka ut i muffinsformar, helst stora. Försök att göra ett hål i mitten och klicka i vaniljkrämen. Hacka 25gr blockchoklad och tryck ner i chokladsmeten runt vaniljkrämen. Grädda i mitten av ugnen 10-15 min, beroende på formens storlek, 200 grader.
    3. Servera kakan med lite grädde så blir det extra gott.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben