Bananmuffins med vallmofrö

Serverar: 4 portioner

Bananmuffins med vallmofrö

Ingredienser

  • 125 g smör eller margarin
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 1 dl mjölk
  • Saft av 1 limefrukt
  • 2 bananer
  • 3½ dl vetemjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • 1/4 tsk salt
  • ½ dl blå vallmofrön
  • 1½ tsk vaniljsocker
  • GLASYR
  • 2 dl florsocker
  • 1½ msk vatten
  • GARNERING
  • 1 banan
  • Maraschinokörsbär
  • Instruktioner

    1. Rör smör och socker pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget och därefter mjölken och limesaft. Skala och mosa bananerna och rör ner i smeten.
    2. Blanda mjöl, bakpulver, salt, vallmofrön och vaniljsocker. Rör ner i äggblandningen. Häll kaksmeten i muffinsformar och grädda i 175 C, 25-30 minuter.
    3. Rör under tiden ihop florsocker och vatten. Låt muffinsen svalna. Lägg ett par bananskivor och ett körsbär på varje och ringla över glasyr. Strö ev lite vallmofrön på toppen

    Liknande recept

    5
    20 min
    12
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben