Serverar: 24 portioner
Tid: 35 minuter
Ett av de enklaste recepten jag vet. Det blir ca 24 muffins av en banan. Använd små amerikanska muffinsformar eller dubbla vanliga. Jättegott att dekorera med vispad grädde och riven choklad.
Sätt ugnen på 200 grader. Rör matfett och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget under omrörning. Mosa bananen och blanda ner den i äggvispet. Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver i en skål. Rör ner mjölblandning och mjölk i ägg/bananvispet och rör ihop allt till en smet. Fyll formarna till ¾ med smet och grädda mitt i ugnen i 15-20 min.
Jag använder de minsta amerikanska muffinsformar jag kan hitta. De rymmer lika mycket som en vanlig muffinsform, de är bara lite smalare och högre.
Dessa var sagolikt goda! Jag fick bara ut 16st. Ska baka dubbel sats imorgon.