Knapriga grissini med vallmofrön
Ett tips är att knåda in 1 msk vallmofrön i hälften av degen och 1 msk sesamfrön i andra hälften av degen och servera med ost och ett glas vin.
Ingredienser
7 ½ dl grahamsmjöl
1 tsk salt
½ dl olivolja
2 msk vallmofrön
25 g jäst
3 dl vatten
Mjöl till bakbordet
Instruktioner
- Sikta ner mjölet i en skål och tillsätt salt, olivolja och vallmofrön. Lös upp jästen i 3 dl ljummet vatten, 37ºC, och blanda vattnet med mjölet. Arbeta samman till en klibbig deg med elvispens degkrokar. Täck över degen och låt den jäsa 40 min på varm plats.
- Lägg degen på ett mjölat bakbord och knåda 5 min tills degen är smidig, slät och inte längre klibbig. täck över med en handduk och låt jäsa ytterligare 30 min.
- Sätt ugnen på 250ºC. Klä 2 eller 3 plåtar med bakplåtspapper. Dela degen i 4 delar. Forma varje del till en avlång rulle och dela varje rulle i 16 bitar.
- Rulla ut varje degbit till en avlång grissini på ett mjölat bakbord och lägg över på plåten. Gör likadant med resten av degen och lägg bröden på plåtarna med 1 cm mellanrum. Täck över med en handduk och låt jäsa 10 min.
- Baka grissinin 11-12 min tills de är gyllenbruna. Låt bröden svalna på galler. förvara grissinin i lufttäta påsar eller burkar.
Liknande recept
Kommentarer (0)