Mmm så goda! Gott till snacks, dippa och till soppa. Ja, jag kan äta dessa precis när som helst och till vad som helst. Jag bakar dem på dinkelmjöl därav dessutom mkt nyttigare än om de var bakade på vetemjöl. Ekologiska råvaror också såklart!
Ingredienser
25 g jäst
1,5 dl ljummet vatten
1 tsk salt
1 tsk honung eller socker
0,5 dl god olivolja
2-3 kvistar rosmarin
3 dl siktat dinkelmjöl
2,5-3 dl grovt dinkelmjöl
Instruktioner
- Rör ut jästen i det ljumma vattnet, tillsätt salt, honung, olivolja och hackad rosmarin. Blanda i mjölet och låt gå i maskinen i ca 8-10 min till en slät härlig deg.
- Jäs degen i 1,5 timme.
- Knåda till degen på lite mjölat bakbord och dela upp degen i mindre bitar. Rulla till pinnar tjocka som en penne (en pasta penne).
- Lägg på en bakpappersklädd plåt och pensla med vatten. Strö sedan över flingsalt, vita och svarta sesamfrön.
- Ugn 175 grader i 25 minuter.
Liknande recept
Kommentarer (2)
Relaterade Artiklar
Bagels & Grissini
Bagels har verkligen blivit en bestseller här i Sverige. Har du inte m...
mmm, de är vansinnigt goda !
Tack för ett kanonrecept :) Dessa kommer att bakas ofta, tror nästan att de är beroendeframkallande.....