Grissini

Tid: 2 timmar 15 minuter

Mmm så goda! Gott till snacks, dippa och till soppa. Ja, jag kan äta dessa precis när som helst och till vad som helst. Jag bakar dem på dinkelmjöl därav dessutom mkt nyttigare än om de var bakade på vetemjöl. Ekologiska råvaror också såklart!

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 1,5 dl ljummet vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk honung eller socker
  • 0,5 dl god olivolja
  • 2-3 kvistar rosmarin
  • 3 dl siktat dinkelmjöl
  • 2,5-3 dl grovt dinkelmjöl
  • Instruktioner

    1. Rör ut jästen i det ljumma vattnet, tillsätt salt, honung, olivolja och hackad rosmarin. Blanda i mjölet och låt gå i maskinen i ca 8-10 min till en slät härlig deg.
    2. Jäs degen i 1,5 timme.
    3. Knåda till degen på lite mjölat bakbord och dela upp degen i mindre bitar. Rulla till pinnar tjocka som en penne (en pasta penne).
    4. Lägg på en bakpappersklädd plåt och pensla med vatten. Strö sedan över flingsalt, vita och svarta sesamfrön.
    5. Ugn 175 grader i 25 minuter.

    Liknande recept

    1 h 15 min
    40

    Kommentarer (2)

    MissBi 26 januari 2009

    mmm, de är vansinnigt goda !

    ulrika62 1 oktober 2013

    Tack för ett kanonrecept :) Dessa kommer att bakas ofta, tror nästan att de är beroendeframkallande.....

    Relaterade Artiklar

    Bagels & Grissini
    Bagels har verkligen blivit en bestseller här i Sverige. Har du inte m...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben