Vitlöksslungad gurksallad med skinka

Serverar: 4 portioner

Jättegod! I receptet ska det vara lufttorkad skinka men jag använder rökt skinka.

Ingredienser

  • 1 gurka
  • Några salladslökar
  • 1 dl finhackad persilja
  • 0,5 dl finhackad timjan
  • 0,5 dl vitvinsvinäger
  • 1 dl olivolja
  • 0,5 dl vatten
  • 4 pressade vitlöksklyftor
  • Salt
  • Grovmalen svartpeppar
  • 0,5 isbergssallat
  • 2 tomater
  • 8 skivor lufttorkad skinka eller det du tycker om
  • 4-8 grissini
  • Instruktioner

    1. Skär gurkan i tunna stavar. Strimla salladslöken. Blanda gurka, salladslök, persilja, timjan, vinäger, olja, vatten och vitlök. Smaka av med salt och peppar.
    2. Skölj, ansa och bryt sallaten i bitar. Lägg en bädd av sallat direkt på tallrikar. Strö över tomatklyftor. Toppa med gurkblandningen.
    3. Servera till skinka och grissini.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben