Grissini

Serverar: 32 portioner

Detta är festliga brödpinnar som man kan ha antingen som tilltugg till drinken eller på buffén. Jättegoda!!! Och roligt att ha gjort dem själv istället för köpta.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 2 dl vatten
  • 2 msk olja
  • 2 tsk salt
  • 1 msk socker
  • 1 ägg
  • ca 12 dl vetemjöl special
  • Instruktioner

    Smula jästen i en bunke. Värm vattnet tills det är fingervarmt. Häll lite av vattnet över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt resten av vattnet, olja, salt, socker, ägg och nästan allt mjöl, men spar lite till utbakningen. Arbeta degen smidigt tills den släpper bunkens kanter. Låt jsa övertäckt i 30 minuter. Ta upp degen och dela den i 32 bitar. Rulla varje till fingertjocka längder, ca 25 cm långa. Lägg längderna på bakpappersklädd plåt. Låt jäsa ytterligare 15 minuter. Pensla längderna med ägg och grädda i 175 grader ca 20 minuter. Låt dem kallna på galler.

    Liknande recept

    5
    2 h 15 min
    2
    1 h 15 min
    40

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Bagels & Grissini
    Bagels har verkligen blivit en bestseller här i Sverige. Har du inte m...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben