Smakrik svampsoppa. Riktigt krämig soppa, gjord på färsk svamp och ädelost. Servera den tillsammans med frasiga grissini med ostsmak.
Tips: Soppan får gärna sjuda längre än 20 minuter, den blir bara godare då.
Ingredienser
1 gul lök, hackad
200 g svamp, t ex champinjoner, karljohansvamp eller trattkantareller, skivad
2 msk smör
2 msk idealmjöl eller vetemjöl
1 hönsbuljongtärning
7½ dl vatten
2½ dl grädde, 36 %
2 msk rött portvin
50 g ädelost
Salt
Svartpeppar
2 msk persilja och
Citrontimjan
Oststänger
1 rulle smördeg, 250 g
1 ägg, uppvispat
2 dl lagrad ost, t ex prästost, riven
En mycket god soppa. Kan rekomendera den varmt!
helt underbar förrättssoppa. Gästerna älskade den
Jag & sambon gjorde soppan igår & det blev så jätte gott!! Vi köpte blandad svamp; skogschampinjoner, ostronskivling, portabella och så hade vi gula kantareller hemma. Jag saltade och kryddade svampen ordentligt och hade i 0,5 extra buljong. Mögelost är ingen favorit så vi körde med mildare varianten creme bonjour bleu, nästan 100g. Tack för ett jätte gott recept!!
den godaste soppan jag har ätit... inte mycket går hem här hemma; en del äter inte kyckling, andra äter inte potatis... men denna gick hem hos alla! en klockren femma!
Ljuvlig soppa, mycket smakrik. Bytte ut portvin mot vanligt vitt, samt mixade soppan så den blev slät. Fem stjärnor från alla som smakade den.
Härligt god soppa. Tog bara 5 dl vatten för att göra den lite tjockare och det blev jättebra. Tack för receptet!