Serverar: 4-6 portioner
Tid: 45 minuter
En härligt lyxig svampsoppa som vi gillar!
Stek svampen till allt vatten försvunnit, lägg i en klick smör och tillsätt även purjulöken som du har skivat och stek ett par minuter. Pudra över mjölet, salta och peppra och tillsätt buljongen och grädden. Lägg även i lagerbladet. Koka i 20 minuter. Krydda sedan med timjan och cognacen och koka yttligare 5-10 minuter. Soppan är en fin förrätt, men passar även utmärkt till lunch med ett gott helst nybakt bröd till.
Soppa för ruggiga höstdagar
Visst är det verkligen härligt att det blivit så populärt med soppa...
Julmat i världen
Nu är det snart dags för jul och det kan väl vara extra skoj att få re...
Hej, tänkte prova ditt fina sopprecept. Upptäcker att det i texten står att man ska tillsätta buljongen och grädden men bland ingridienseran står inte grädden med. Hur mycket ska det vara? Lär nog prova mig fram men det kan vara bra till en annan gång att veta. Tror det blir mycket gott iallafall.
Oj, jag har glömt att sätta ut mängd grädde i receptet, men jag brukar ta 1½ dl. Jag ska genast redigera receptet, tack för påpekan:)