Svampsoppa med äpple

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

En enkel och mycket god soppa. Går att variera genom att välja olika svampar, jag valde champinjoner men det går lika bra med kantareller eller varför inte blanda? Gott med lite hetta från chilipulvret.

Ingredienser

  • 400 g svamp
  • 1 gul lök
  • 3 potatisar
  • 1 msk olja
  • 12 dl buljong tex grönsaksbuljong
  • ½ dl okokta röda linser
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • Salt
  • Peppar
  • Chilipulver
  • Paprikapulver
  • 1 äpple
  • Instruktioner

    1. Hacka eller skiva svampen och löken. Skär potaatisen i lagom stora bitar. Fräs svamp och lök i oljan i en kastrull. Tillsätt potatisen och häll sedan på bujongen. Låt sjuda i 25 minuter.
    2. Lägg i linserna när det är 10-15 minuter kvar, läs på påsen med linser hur lång tid de ska koka. Slå på grädden på slutet och låt koka med några minuter. Krydda med salt, peppar, paprikapulver och något stänk chilipulver.
    3. Strimla äpplet och lägg lite i botten av varje portionsskål. Häll på soppan och lägg några strimlor äpple på soppan. Stånk lite paprikapulver över soppan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Julmat i världen
    Nu är det snart dags för jul och det kan väl vara extra skoj att få re...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben