Svampsoppa med sherry och ädelost

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Här är en god soppa jag skapade i köket för ett par veckor sedan. Den är inspirerad av flera olika sopprecept, men jag lade min egen touch på den. Receptet återfinns även på min blogg.

Ingredienser

  • Ca 1 liter svamp (ca 400 g), gärna olika sorter
  • 2 dl crème fraiche
  • 5 knippen persilja
  • 4 dl kycklingbuljong
  • 3 shalottenlökar
  • 2 klyftor vitlök
  • 3 blad dragon, hackade eller ½ tsk torkad
  • 2 msk blåmögelost av komjölk
  • 4 msk vetemjöl
  • 2 msk sherry (kan uteslutas)
  • Salt
  • Vitpeppar
  • God olivolja till servering
  • Instruktioner

    Ansa svampen efter behov och skär stora svampar i mindre bitar. Lägg ned i en kastrull och koka bort all vätska. Finhacka under tiden lök och vitlök, rensa bort bladen från persiljakvistarna och lägg bladen åt sidan. Lägg ned lök, vitlök persiljakvistar och dragonblad i kastrullen och fräs ett par minuter utan att löken får färg. Pudra sedan över vetemjöl och rör om ordentligt. Tillsätt creme fraiche och buljong och koka upp, koka sedan på svag värme i 15 minuter. Lyft på locket och lägg ned osten och låt den smälta ned När osten smält ta bort persiljekvistar och vispa så att alla mjölklumpar försvinner, soppan bör vara ganska tjock nu, tillsätt annars lite färdig redning. Ta bort från värmen och häll i sherry samt smaka av. Garnera med hackade persiljablad och servera med en riktigt god olivolja och bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben