Sherry

Serverar: 12-18 portioner

Det fanns en tid när det ofta stod en sådan här hink och puttrade i min tvättstuga.

Ingredienser

  • 4 l vatten
  • 4 apelsiner (gärna blodapelsiner)
  • 2 citroner
  • ½ kg rågkorn
  • Jäst, en sockerbits stl
  • 7½ hg farinsocker
  • 1 1/4 kg strösocker
  • Instruktioner

    1. Koka vattnet och låt kallna. Häll det i t.ex. en plasthink.
    2. Pressa apelsinerna och citronerna och häll det i vattnet. Lägg i rågen, jästen och sockret och ställ undan det någonstans. Rör om ofta första veckan och täck sen över hinken med en handduk och låt stå ifred i 2 veckor.
    3. Sila upp på flaskor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Husman
    Visst är det härligt med riktigt svensk husmanskost? Det blir man a...

    Sommarviner
    Finns det viner som kan kallas "sommarviner"? Kanske är det viner s...

    Ägg, ägg, ägg!
    Ägg hör verkligen påsken till. Låt dig fröjdas över vår tillgång på...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben