Sherrysås

Går att göra mjölkfri eller med vanlig mjölk. Glutenfri går bra det med. Såsen passar bra till ljust kött som fläskkotletter

Ingredienser

  • 1 ½ msk margarin mjölk- och sojafritt
  • 1 msk rismjöl (kan bytas mot 1 ½ msk vetemjöl, men då är såsen inte längre glutenfri)
  • 2 dl vatten
  • ½ grönsaksbuljongtärning
  • 1 msk vinbärsgelé
  • 2 tsk kinesisk soja
  • 1 ½ dl havregrädde (kan bytas mot grädde, men då är såsen ej mjölkfri
  • 1 ½ -2 tsk sherry
  • peppar
  • Instruktioner

    1. Smält margarinet i en gryta och låt mjölet fräsa upp utan att ta färg. Blanda i vattnet, lite i taget, under omrörning så att det blir klumpfritt.
    2. Blanda sedan i resten av ingredienserna. Börja med den mindre mängden av sherryn och ta mer om du vill ha kraftigare sherrysmak.
    3. Låt puttra i 10-15 minuter så smakerna går ihop. Smaka av med lite peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben