Sherrysås

Serverar: 6-8 portioner

Denna sås, som jag själv komponerat ihop, är väldig enkel att göra om man är något så när hemma i köket. Såsen rekomenderas varmt till Wallenbergare.

Ingredienser

  • Ox-buljong
  • 1 msk smör
  • ca 4 dl vispgrädde
  • ca 1 dl. mjölk
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 dl vatten
  • stekflott från Wallenbergare
  • 11/2-2 dl Sherry
  • soja
  • kryddor
  • Instruktioner

    1. Tag en buljongtärning, gärna Ox-buljong. "Smält" i ca 0,75-1 dl vatten. 2. Smält 1 msk smör i en annan kastrull och häll i buljongen. 3. Tag ca 4 dl vispgrädde och häll ned. Låt sjuda under omröring ca 1-2 minuter. 4. Häll i ca 1 dl. mjölk, gärna mellanmjölk, rör om noga. 5. Gör en redning, (1 dl vetemjöl och ca 1/4 - 1/2 dl vatten, skaka i skakbägare). Häll i redningen under omrörning, lite i sänder så att såsen inte blir för tjock. 6. Tag lite av stekflottet om du gjort Wallenbergare, annars kan du hoppa över denna punkt. Häll ned flottet i såsen.7. Tag ca 1½-2 dl Sherry och häll i under omrörning. 8. Smaka av med kryddor och dylikt. Lycka till!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben