1 dl sherry halvsöt eller halvtorr (till sherrysås)
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl crème fraiche
1 dl dill, finhackad
1 msk smör
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader.
Putsa laxfilén fri från ben. Dra ut dem som sitter inne i köttet med tång. Dela filén i fyra bitar.
Lägg bitarna med ryggsidan ner i en smord eldfast form. Gör ett snitt med en vass kniv längs med varje fiskbit, inte för djupt, så att det bildas en ficka. Fördela osten i fickan på laxbitarna. Pensla med olja och salta.
Sätt in laxen i ugnen och baka 8-10 minuter. Längre tid om laxbitarna är tjocka.
Koka sherryn med buljongtärningen tills hälften återstår. Tillsätt crème fraiche och koka ytterligare ett par minuter. Lägg i dillen. Häll såsen över laxen.
Det här var riktigt gott. Lätt att göra och fort gick det...Så tack för receptet../ Inger