Lax Lorensberg

Serverar: 6 portioner

Ett gott recept på lax, lätt att tillaga.

Ingredienser

  • 600 g laxfilé benfri
  • 6-8 msk gorgonzola mild
  • 1 msk olja oliv-, till pensling
  • ½ msk salt
  • 1 dl sherry halvsöt eller halvtorr (till sherrysås)
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl dill, finhackad
  • 1 msk smör
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Putsa laxfilén fri från ben. Dra ut dem som sitter inne i köttet med tång. Dela filén i fyra bitar.
    3. Lägg bitarna med ryggsidan ner i en smord eldfast form. Gör ett snitt med en vass kniv längs med varje fiskbit, inte för djupt, så att det bildas en ficka. Fördela osten i fickan på laxbitarna. Pensla med olja och salta.
    4. Sätt in laxen i ugnen och baka 8-10 minuter. Längre tid om laxbitarna är tjocka.
    5. Koka sherryn med buljongtärningen tills hälften återstår. Tillsätt crème fraiche och koka ytterligare ett par minuter. Lägg i dillen. Häll såsen över laxen.
    6. Servera med potatis eller ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    farmoringer 17 mars 2011

    Det här var riktigt gott. Lätt att göra och fort gick det...Så tack för receptet../ Inger

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben