Fjärilskotlett med sherrysås

Serverar: 4 portioner

En festrätt som går bra att förbereda. Laxen serveras på grönsaksbädd.

Ingredienser

  • 4 fjärilsstyckade laxfiléer á 150 g
  • 1 tsk salt
  • Peppar
  • Grönsaksbädd
  • 1 gul paprika
  • 1 liten fänkål
  • 1 purjolök
  • 1 bit rotselleri, ca 50 g
  • Salt
  • Peppar
  • Garnering
  • Ca 16 räkor
  • 4 tsk stenbitsrom eller löjrom
  • Färsk timjan
  • Sherrysås
  • 1 dl halvsöt sherry
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 1 dl vatten
  • 2 dl creme fraiche
  • Hackad dill
  • Instruktioner

    1. Ugn 225º.
    2. Kärna ur och strimla paprikan. Ansa och strimla purjolök och fänkål. Skala och strimla rotsellerin. Fräs grönsakerna i lite matfett tills de mjuknar utan att få färg. Krydda med salt och peppar.
    3. Lägg grönsakerna i en smord eldfast form. Krydda laxfjärilarna med salt och peppar. Lägg dem ovanpå grönsakerna. Stek dem mitt i ugnen ca 6-10 minuter, beroende på laxskivornas tjocklek.
    4. Koka upp vinet till såsen tillsammans med buljong och vatten. Låt det koka samman till cirka hälften. Tillsätt creme fraichen och låt såsen koka i ytterligare några minuter. Smaka av och rör ner finhackad dill.
    5. Skala räkorna och värm dem försiktigt i 1 msk smör och 2 msk vatten, de får inte koka. Garnera laxfjärilarna med räkor, rom och timjan. Bjud fisken tillsammans med sås och kokt potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben