Krämig morotssoppa med sherry

Serverar: 6 portioner

Tid: 30 minuter

Krämig, god och mättande! Den är lätt att göra och purén av potatis, morot och lök kan man frysa och ta fram och späda om det kommer objudna gäster!

Ingredienser

  • 6 medelstora morötter
  • 1 stor gul lök
  • 2 potatisar
  • 1,5 buljongtärningar, grönsak
  • 0,5 L vatten
  • 1 msk smör
  • 1-2 nypor cayenne
  • 1 nypa vitpeppar
  • 1,5 dl grädde
  • 1 msk sherry
  • 1 krm salt
  • 1 kruka hackad persilja/timjan
  • Instruktioner

    Skala och hacka morötter, potatis och lök. Låt puttra med en klick smör, häll sedan i 2 dl buljong och låt koka under lock tills de är mjuka. Passera blandningen några minuter till en purré. Späd purrén med 3 dl buljong och grädde. Smaka av med peppar, salt och cherry. Garnera med lite grönt!

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    KreativeKillen 31 mars 2012

    Öhh.. En liten fråga i Ingredienser står det inte nåt om 2dl buljong men det står det i "Gör så här"

    tintin76 1 april 2012

    Hej! Buljongtärningarna (1,5 st) löses i 5 dl vatten (0,5 L). 2 dl buljong hälls över grönsakerna som puttrat under lock för att sedan passeras. Sedan tillsätts resten av buljongen för spädning av soppan till önskad tjocklek. Hoppas jag har tydliggjort receptet! Lycka till! Mvh tintin76

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben