Svampsoppa med trattkantareller

Serverar: 4-6 portioner

Här lyxar vi till soppan och lägger lite strimlad kall lax i varje tallrik. Receptet räcker till ca 4 port (huvudrätt) eller 6 port. (förrätt).

Ingredienser

  • Ca 200 g förvällda trattkantareller eller blandsvamp
  • 3 msk smör eller margarin
  • 3-4 msk vetemjöl
  • 1 l grönsaksbuljong
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk ädelost
  • 1 msk pressad citron
  • Ev sherry efter smak
  • Tillbehör
  • Strimlad rökt lax
  • Instruktioner

    1. Fräs svampen i fett tills det "knäpper" i den. Strö över mjöl och rör om.
    2. Späd med buljongen och sjud soppan i ca 10 minuter. Tillsätt grädden och koka upp.
    3. Smaka av med tomatpuré, ädelost, citron och eventuellt sherry. Servera soppan rykande het i varma tallrikar med lite strimlad lax.

    Liknande recept

    5
    45 min
    4-6
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben