Knaprigt fläsk med trattkantareller, starkt

Serverar: 2 portioner

En meny av knaprigt sidfläsk.

Ingredienser

  • 400 g knaprigt sidfläsk, finns recept på min sida
  • 500 g rensade trattkantareller
  • 2 stjälkar sötbasilika, fint riven
  • 1 msk chilipasta i olja
  • 3 röd chili, färska hackade
  • 1 klyfta vitlök, hackad
  • 1 msk vatten
  • 2 msk sojasås
  • 1 tsk socker
  • 1 msk fisksås
  • 2 msk matolja
  • Instruktioner

    1. Värm upp en stekpanna med oljan på medelhög värme.
    2. Lägg i vitlöken, chili och stek dem 1 minut. Lägg i sidfläsket och stek det ett par minuter.
    3. Lägg i chilipasta i oljan, vattnet, sojasåsen, sockret och fisksåsen. Låt det stekas tillsammans. Lägg ner trattkantarellerna och låt steka på svag värme i stekpannan i ca 5 minuter.
    4. Smaka av och balansera och lägg i sötbasilikan. Rör om så att det hela blandas.
    5. Servera med ris eller spaghetti.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben