Spaghetti med fläsk och chilipasta i olja (stark)

Serverar: 2 portioner

Italienskt med thailänsk touch.

Ingredienser

  • 800 g kokt spaghetti
  • 400 g fläskfilé
  • 2 stjälkar sötbasilika fint riven
  • 1 msk chilipasta i olja
  • 3 röd chili, färska
  • 1 klyfta vitlök, hackad
  • 1 rödlök, skivad i bitar
  • 3 msk vatten
  • 2 msk sojasås
  • 1½ tsk socker
  • 1 msk fisksås
  • 2 msk matolja
  • Instruktioner

    1. Värm upp en stekpanna med oljan på medelhög värme.
    2. Lägg i vitlöken, chili, rödlöken och stek dem 1 minut. Lägg i fläsket och stek det ett par minuter.
    3. Lägg i chilipasta i oljan, vattnet, sojasåsen, sockret och fisksåsen. Låt det stekas tillsammans. Låt steka på svag värme i stekpannan i ca 5 minuter.
    4. Smaka av och balansera och lägg i sötbasilikan. Rör om så att det hela blandas.
    5. Man kan också servera med ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben