Starkt fläsk med kantareller

Serverar: 2 portioner

En meny med kantareller

Ingredienser

  • 400 g fläskkött skivade i 2-3 cm breda strimlor
  • ½ rödlök, skuren i småbitar
  • 2 stjälkar riven sötbasilika
  • 3 röd chili, skivad i småbitar
  • 2 klyftor vitlök, hackade
  • 150 g kantareller
  • 1 msk chilipasta i olja
  • 2 msk sojasås
  • 1 msk fisksås
  • ½ msk socker
  • 2-3 msk vatten
  • 1 msk ostronsås
  • 3 msk matolja
  • Instruktioner

    1. Hetta upp en stekpan med oljan, vitlöken, rödlöken och chili.
    2. Lägg i fläskköttet och stek det ett par minuter. Tillsätt sojasåsen, ostronsåsen, sockret och vattnet och rör om. Lägg i chilipasta i oljan och blanda tillsammans. Lägg i kantarellerna och stek dem ett par minuter till. Lägg i sötbasilikan och rör om lite. Smaka av med fisksåsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben