Nöt-och korvgryta med trattkantareller

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Smal och nyttig.

Ingredienser

  • 4 hg grytbitar av nötkött
  • 1/4 purjolök
  • 11/2 hg trattkantareller
  • 1 hg rotselleri
  • 1 hg kålrot
  • 1 palsternacka
  • 1 morot
  • 6 prinskorvar
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1/2 msk vetemjöl
  • Salt
  • Vitlökspeppar
  • Svartpeppar
  • Persilja
  • Instruktioner

    Bryn köttbitarna i en gryta. Rör i vetemjöl. Häll på buljongen. Rör i tomatpurén. Koka i ca 1 timme. Bryn svamp ihop med lök. Lägg i svamp och lök i grytan. Tärna rotfrukter och korv. När 20 min återstår lägg i grönsaker och korv. Salta och peppra. Lägg i persilja när grytan är färdig. Servera med kokt potatis eller ris och gelé.

    Liknande recept

    4.4
    35 min
    2
    8

    Kommentarer (1)

    bocuracao 9 oktober 2008

    Ja syrran, det ser ju underbart gott ut- Kanske vågar jag prova en vacker dag....;-)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben