Korvgryta

Serverar: 4-6 portioner

En korvgryta som min mamma brukade göra. Jag älskade den och mina barn älskar den nu :)

Ingredienser

  • 1 kålrot
  • 6-8 morötter
  • Potatis, efter tycke och smak
  • 800 g falukorv
  • 1 purjolök
  • 2 tsk kalvfond
  • Instruktioner

    1. Skala och stava upp kålroten. Skala och klyfta morötterna. Skala potatisen. Lägg alla rotfrukter i en stor kastrull och ha på vatten. Känn med potatissticka när det är färdigt. Ha i kalvfond, strimlade korvskivor och strimlad purjolök när det är ca 5 minuter kvar att koka.
    2. Ät i djup tallrik med mycket sky eller fiska upp korvgrytan med hålslev och ät på flat tallrik. Mums!!
    3. Fler av mina recept hittar du på min blogg: <a href="http://cayennesrecept.blogspot.com/ " target="_blank"> Bland mina kastruller och Pannor</a>

    Liknande recept

    4.4
    35 min
    2
    8
    1 h 30 min
    4-6

    Kommentarer (5)

    kajsa36 6 april 2008

    I Orsa kallar vi det för sö päron.... jätte gott.. När jag gör så brukar jag ha i rimmat kött oxå...mums

    Tesserese 4 september 2010

    Gott!

    Starborg 23 augusti 2011

    Jag brukar ha i senap också, det blir lite mer sting i smaken. Man kan också ha i kryddpepparkorn att koka med. Mums!!! ;)

    boris52 19 juli 2012

    Enkelt och gott. Tillsätt gärna lite persilja ,i tallriken kan man även ha lite senap.Gott!

    . 13 mars 2023

    fyfan

    Relaterade Artiklar

    Korvgryta
    Egentligen en enkel rätt, men den smakar härligt. Denna korvrätt in...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben