Lenas korvgryta

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

God lättlagad och omtyckt av barn och barnbarn.

Ingredienser

  • 600 g falukorv
  • 10 stora potatisar
  • 3 morötter
  • 2 gula lökar
  • 1 krm gurkmeja
  • 1 krm muskotnöt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 krm salt
  • 1 paket frusen hackad dill
  • 5 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 3 dl frusna grönsaker, vilka du vill
  • Instruktioner

    1. Skiva löken och stek den mjuk.
    2. Skala potatis och morötter och skiva dem.
    3. Skiva falukorven.
    4. Lägg det i en gryta och varva potatis, morötter, korv och lök.
    5. Koka upp vatten och tillsätt buljongtärningen, dill, gurkmeja, muskotnöt, vitpeppar salt och slå över det i grytan.
    6. Till sist lägg i de frusna grönsakerna vilka man känner för.
    7. Rör om då och då.
    8. När potatis och morötter är mjuka så är det klart att servera.

    Liknande recept

    4.4
    35 min
    2
    8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben