Korvgryta, en fläkt från pustan

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Vardagsgryta. Snabbt och gott.

Ingredienser

  • 2 gula lökar
  • Smör
  • 1 burk skivade champinjoner
  • 500 g falukorv
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 brk hela tomater
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 grön paprika
  • (Salt)
  • (Peppar)
  • Instruktioner

    1. Hacka löken och fräs den mjuk i smör. Tillsätt svampen, väl avrunnen och låt allt fräsa några minuter.
    2. Skär korven i bitar. Fräs den lätt med löken och svampen. Ta grytan från värmen och tillsätt paprikapulver, tomaterna och buljongtärningen. Koka ca 5 min, tillsätt paprikan och fortsätt koka ytterligare ca 5 min. Smaka av med salt och peppar om det behövs. Servera med kokt potatis, ris eller pasta.

    Liknande recept

    4.4
    35 min
    2
    8
    1 h 30 min
    4-6

    Kommentarer (2)

    gersgarden 2 november 2008

    Mmm det här var jättegott! Tog hela champinjoner och röd paprika istället eftersom det fanns hemma! En ny favoriträtt, tack så mkt för ett bra recept!

    . 13 mars 2023

    mmmm det var jätteäckligt

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben