Potatissoppan blir en god svampsoppa när du lägger till kantareller eller champinjoner.
Ingredienser
1 liter blandsvamp, ca 300 g
Smör
4 potatisar av mjölig sort, ca 300 g
1 gul lök
3 dl vatten
1 krm vitpeppar
2 grönsaksbuljongtärningar
5 dl mjölk
2 ½ dl matlagningsgrädde 15%
½ tsk salt
2 msk vitt vin eller 1 tsk pressad citron
½ -1 dl hackad gräslök
Instruktioner
- Skär svampen i bitar. Fräs den i smör och ställ den åt sidan.
- Skala och skiva potatisen. Skala och hacka löken.
Fräs potatis och lök i smör i en kastrull.
Tillsätt vatten, peppar och buljongtärningar.
Låt soppan koka ca 15 min.
Vispa eller mixa sönder löken och potatisen.
- Tillsätt svampen, mjölken och grädden.
Låt koka några minuter. Smaksätt med salt, vin och gräslök.
- Tips!
Byt gärna ut vinet mot lite sherry för en krämigare soppa.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Soppa för ruggiga höstdagar
Visst är det verkligen härligt att det blivit så populärt med soppa...
Julmat i världen
Nu är det snart dags för jul och det kan väl vara extra skoj att få re...