Svampsoppa på blandad svamp

Serverar: 4 portioner

Svampsoppa på blandad svamp

Ingredienser

  • 2 liter blandad svamp
  • 2-3 msk vetemjöl
  • 1 liter god buljong
  • 2 dl creme fraiche
  • 1-2 msk torr sherry
  • Salt
  • Peppar
  • Hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Ansa svampen och dela den i mindre bitar. Fräs svampen i lite matfett tills vätskan har kokat in.
    2. Strö över mjölet och rör om. Späd med buljongen och låt soppan koka ca 10 minuter.
    3. Tillsätt creme fraiche och låt soppan koka upp på nytt. Smaka av med salt, peppar och sherry. Strö över hackad persilja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Soppa för ruggiga höstdagar
    Visst är det verkligen härligt att det blivit så populärt med soppa...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben