Blandad svamp i soppa

Serverar: 4 portioner

Svamptider

Ingredienser

  • 4 dl förvällda svampar eller 250 g färska
  • champinjoner
  • 1 liter vatten
  • 3 msk grönsaksfond
  • ½ dl fint tärnad rotselleri
  • 2 fint hackade schalottenlökar eller gul lök (1/2 dl)
  • 3 msk (raps)olja eller smör
  • 4 msk vetemjöl
  • ½ dl finstrimlad purjolök
  • Salt
  • Nymalen vitpeppar
  • 1 dl matlagningsgrädde, 15 %
  • 1 äggula
  • Hackad (blad)persilja
  • Instruktioner

    1. Använder du färsk svamp ska den ansas, skivas och fräsas vackert brun i stekpanna.Koka upp vatten och fond. Lägg i sellerin. Låt koka cirka 10 minuter.
    2. Fräs den hackade löken i olja eller smör i en kastrull. Pudra över mjölet under omrörning och späd med selleribuljongen. Lägg i purjo och svamp och låt koka 2-3 minuter under omrörning. Smaksätt med salt och peppar.
    3. Vispa ihop grädde och äggula. Ta kastrullen från värmen och rör ner gräddblandningen i soppan som inte får koka mer för då skär den sig och blir flockig. Strö på persilja.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Biinii 6 oktober 2013

    Gjorde denna soppa på färska champinjoner till lunch idag. Dock läste jag svartpeppar istället för vitpeppar, och upptäckte det först när jag redan kryddat, men då slängde jag i lite vitpeppar också. Den blev iaf OTROLIGT god! Både jag och dottern, på 15 månader, åt med god aptit! Detta är nu ett av mina favoritrecept. En klar femma från mig och dottern! :)

    Relaterade Artiklar

    Svamp
    Äntligen är det svamptider! Det är det bästa med att sommaren går m...

    Soppa för ruggiga höstdagar
    Visst är det verkligen härligt att det blivit så populärt med soppa...

    Kantareller
    Det gyllene guldet i skogen... Denna underbara svamp, det vattnas i mu...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben