Svampsoppa med bacontopp

Serverar: 2 portioner

Värmande och god soppa

Ingredienser

  • 1/2 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 200 g champinjoner
  • 1/2 msk vetemjöl
  • 5 dl hönsbuljong
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 1/2 tsk soja
  • Ev 1 msk sherry
  • Salt
  • Peppar
  • 75 g bacon
  • Timjan, färsk
  • Instruktioner

    Skala och finhacka lök och vitlök. Ansa och skiva svampen. Fräs lök och svamp i lite matfett tills vätskan har kokat in. Strö över mjöl och rör om. Späd med buljong och crème fraiche. Låt soppan småputtra ca 10-15 minuter. Rör då och då i den. Smaka av med soja, salt, peppar och sherry. Strimla baconet och stek det knaprigt. Låt det rinna av på hushållspapper. Toppa soppan med bacon och färsk timjan. Servera med ljummen smörgås.

    Liknande recept

    5
    45 min
    4-6
    2

    Kommentarer (2)

    Brancato 22 januari 2013

    Supergod och enkel soppa att göra. Jag använde torkade kantareller istället för champinjoner. Denna kommer jag att göra igen.

    Dale 9 april 2013

    Rekomenderas! Jag lagade rätten med charlottenlök och cirka 1dl matlagningsgrädde samt lite torkad timjan.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben