Höstens bästa svampsoppa

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Kantarellen är verkligen skogens guld. Helt klart en av de bästa matsvamparna. Gör en underbart god svampsoppa på kantarell eller din favoritsvamp. Snabblagad, prisvärd och värmande. Om det mot all förmodan blir soppa över så går den bra att frysa in.

Ingredienser

  • 1 liter valfri svamp, t ex kantareller
  • 2 msk smör
  • 4 msk vetemjöl
  • cirka 1 liter svampbuljong eller hönsbuljong
  • 1 msk tomatpuré
  • 100 g ädelost
  • 2 tsk hackad rosmarin
  • 2 msk sherry
  • 1 1/2 dl grädde
  • 2 tsk citronsaft
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • 25 g mandelspån
  • 2 msk grovhackad bladpersilja
  • Instruktioner

    Skär svampen i bitar. Smält smör i en kastrull och låt svampen puttra i ett par minuter. Pudra över mjöl och rör om. Häll på lite buljong i taget under ständig omrörning. Smaksätt med tomatpuré, ost, rosmarin och sherry. Koka i 10 minuter. Tillsätt grädde och citronsaft. Smaka av med salt och peppar. Strö över mandelspån och persilja inför serveringen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben