Bästa bönsoppan

Serverar: 4 portioner

Finrivet citronskal och rikligt med vitlök ger en härlig smak till den här lättlagade bönsoppan. De flesta ingredienserna brukar finnas i skafferiet.

Ingredienser

  • 2 burkar stora vita bönor, à ca 400 g
  • 1 gul lök
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 2 burkar krossade tomater, à ca 400 g
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 2 lagerblad
  • 2 msk tomatpuré
  • ½ tsk rivet citronskal
  • Salt
  • Peppar
  • Garnering
  • Persilja
  • Servering
  • Bröd
  • Instruktioner

    1. Häll av vattnet från bönorna och spola dem med kallt vatten.
    2. Skala och hacka löken och vitlöken fint. Hetta upp oljan i en kastrull och fräs lökhacket lite lätt utan att det tar färg.
    3. Häll på tomaterna och buljongen. Tillsätt lagerbladen och tomatpurén. Låt soppan småputtra i ca 10 minuter. Tillsätt bönerna och låt soppan bli varm.
    4. Smaka av med citronskalet, salt och peppar. Garnera soppan med färsk persilja och servera ett gott bröd till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben