Min bästa drottningpaj

Jättegod paj. Serveras med vaniljsås eller glass.

Ingredienser

  • 1 ½ dl mjöl
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl socker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g smör
  • Fyllning
  • 1-2 dl blåbär och hallon
  • Instruktioner

    1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Arbeta in smöret till en smulig massa.
    2. Lägg hälften av degen i en smord och mjölad pajform, ca 22 cm i dm. Platta till degsmulorna lite. Strö på bären och täck med resten av degen.
    3. Grädda i 200ºi ca 20- 25 minuter.
    4. Serveras med vaniljsås eller glass.
    5. Tips: Gör gärna dubbel sats och frys ner.

    Liknande recept

    Kommentarer (5)

    farmoringer 19 april 2009

    Mmm, sitter och njuter i min ensamhet med denna underbara paj. Den var god den, vill jag lova.

    SEAbjrpn 1 maj 2009

    Tack än en gång för dina goda recept. Kram/ SEA

    bany002 3 maj 2009

    Tack så mycket för detta receptet! En underbart god paj...och så lätt och snabb att göra! Denna paj kommer att bli sommarens succé hos mig...det är jag säker på!

    guardianlinda 11 juli 2009

    Mumsade nyss klart på denna underbara paj......Finns knappt en smula kvar i pajformen.... Jag gjorde om receptet lite, havregryn ersatte jag med 2 dl krossade Kellog´s Special K och strösocker ersattes med råsocker strö.....Blev jättebra! Kommer definitivt att göra denna flera gånger, givetvis blir det toppbetyg/Kramar Linda & Per

    Jenniewe 22 juli 2009

    Jättegod smulpaj! Enkelt att inte behöva blanda bären med potatismjöl, de blir bra ändå. Tack för receptet =)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben