Snabba oststänger

Serverar: 4 portioner

Supersnabba och supergoda till soppan, till buffén...

Ingredienser

  • 200 g färdig smördeg
  • 1 ägg
  • 1 dl riven Allerum Präst
  • Instruktioner

    Ugn 175 grader. Strimla smördegen i smala strimlor, ca 1 cm breda. Rulla dessa som korkskruvar. Pensla med uppvispat ägg. Strö över riven ost. Sätt in i ugnen i ett par minuter.

    Liknande recept

    4.3
    15 min
    6-8
    1

    Kommentarer (1)

    Ann1Ksen 5 januari 2015

    Jättegoda! Men receptet måste ändras: Grädda i 200 grader, ca 15 minuter, eller enligt beskrivningen på smördegspaketet. Två frysta smördegsplattor från pappkartong räcker till 6 personer som "bröd" till förrättssoppa. Jag sätter ändå en femma, för dom var såååå goda. Dessutom: Två stänger blev över och jag la dom i en skål i rumstemperatur som godis till hunden. Efter 2 dagar var dom fortfarande krispiga och goda! Så det betyder ju att man kan göra dom i god tid i förväg om man ska ha fest.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben