Snabba goda kokosrutor

Serverar: 10 portioner

Som ljusa kärleksmums, fast mycket godare

Ingredienser

  • 50 g smör eller margarin
  • 2 ägg
  • 1 äggvita
  • 2 dl strösocker
  • 2½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl mjölk
  • Glasyr
  • 100 g smör eller margarin
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk vanillinsocker
  • 1 äggula
  • Topping
  • 1 dl kokosflingor
  • Instruktioner

    1. Klä en bakform ca 15 x 20 cm med bakplåtspapper. Smält fettet och låt svalna.
    2. Vispa samman ägg, äggvita och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner i smeten.
    3. Tillsätt mjölk och ljummet matfett lite åt gången. Rör tills smeten är nätt och jämt slät.
    4. Bred ut smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min på 175 grader.
    5. Låt kakan svalna.
    6. Blanda ingredienserna till glasyren i en kastrull. Sjud blandningen under omrörning!
    7. Ta av från värmen och låt svalna lite.
    8. Bred ut glasyren på kakan och strö över kokos.
    9. Skär upp i rutor.

    Liknande recept

    4.3
    15 min
    6-8
    1

    Kommentarer (2)

    majsansson 4 maj 2012

    vilken ungs temperatur?

    majsansson 4 maj 2012

    jag fixade det där med temperaturen (det blev 175°c), och familjen ÄLSKADE DEN!!! jag har aldrig smakat kärleksmums, men jag är säker på att detta är godare!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben