Snabba kycklingpajen

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Jättegod, enkel och snabb att tillaga. Ingen pajbotten men ett pajlock i stället!

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 1 dl riven ost
  • 50 g margarin
  • 2 msk vatten
  • Fyllning
  • 1 grillad kyckling
  • 1 pkt bacontärningar, 140 g
  • 1 dl finhackad persilja
  • 5 dl riven ost
  • 1 dl grädde
  • Pensling
  • 1 ägg
  • Instruktioner

    1. Hacka samman mjöl, ost och margarin, tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen. Låt den vila i kylskåp i 30 minuter.
    2. Ta bort skinn och ben från kycklingen och klipp den i mindre bitar. Stek bacontärningarna och låt dem rinna av på hushållspapper.
    3. Varva kycklingbitar, stekt bacon, finhackad persilja och riven ost i en smord pajform. Häll grädden jämnt över fyllningen. Kavla ut degen och täck formen med den. Garnera eventuellt med överblivna degrester. Stick några hål i degen med en gaffel. Pensla med uppvispat ägg.
    4. Grädda i 225º i ca 20 minuter. Servera med sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    TweetyPie 8 juni 2008

    Den här pajen blev väldigt uppskattad när jag bjöd på den. Men den blev lite torr, så jag hällde i lite grädde.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben