Min snabba risröra

Serverar: 6 portioner

Tid: 40 minuter

En rätt jag hittade på i min fattiga ungdom och jag skulle ha fest. Den blev populär så det har jag severat många gånger efter det. Går även att förbereda så det bara är att värma.

Ingredienser

  • 6 port ris
  • 2 pkt bacon
  • 1 gul lök
  • 1 burk champinjoner
  • 1 burk ananas i bitar eller krossad
  • 2 påsar béarnaisesås
  • 3 dl grädde, spelar ingen roll vilken sort
  • 1 krm cayennepeppar
  • Instruktioner

    1. Koka riset. Klipp baconet i bitar och stek det, ej knaperstekt. Hacka löken. Blanda ris, bacon, lök, champinjoner och ananas i en skål. Häll blandningen i en smord braspanna. Gör såsen (jag använder blå band) enligt anvisningen men lägg inte i något smör. Häll i grädde och cayennepeppar och vispa runt. Häll såsen över risröran.
    2. Ställ in i 225° i 10-15 minuter. Serveras med en god sallad.

    Liknande recept

    4.3
    15 min
    6-8
    1

    Kommentarer (1)

    Mobbaren91 7 juli 2008

    gott

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben