Grissini

Serverar: 40 portioner

Tid: 1 timme 15 minuter

Hembakade grissini med svarta oliver. Spröda brödpinnar som passar som drinktilltugg eller på buffén.

Ingredienser

  • 20 g jäst
  • 3 dl vatten , ljummet
  • 1/2 dl Zeta Casa Di Luca Olivolja Intenso Extra Vergine
  • 1/2 tsk salt
  • 8 dl (480 g) vetemjöl
  • 1 dl Zeta Svarta Oliver urkärnade , finhackade
  • 50 g Zeta Parmigiano Reggiano D.O.P. 14 månader , finriven
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienser och jobba degen i 10-15 min tills den släpper bunkens kanter och känns jämn och fin. Jäs övertäckt med plastfilm ca 1 timme till dubbel storlek.
    2. Dela degen i 40 små bitar och rulla till långa smala pinnar, ca 30 cm, på mjölad bänk. Lägg på plåt med bakplåtspapper och jäs övertäckt med kökshandduk i ca 45 min. Pendla dom med olivolja Zeta Casa Di Luca Intenso och grädda ca 10 min i 250 graders värme tills dom blivit gyllenbruna.

    Liknande recept

    5
    2 h 15 min
    2

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Bagels & Grissini
    Bagels har verkligen blivit en bestseller här i Sverige. Har du inte m...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben