Äpple- och currysill

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 30 minuter

En underbart god kombo och smaken intensifieras genom att man fräser lök, äpple och curry!

Ingredienser

  • 1 förp 5-minuterssill, 420 g
  • ½ dm purjolök
  • 1 liten rödlök
  • 1 medelstort äpple
  • 1 msk curry
  • 1 msk smör
  • 1 ½ dl grekisk yoghurt
  • 1 ½ dl majonnäs
  • 1 msk honung
  • 1 tsk citronsaft
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk citronpeppar
  • Instruktioner

    1. Häll av spadet på sillen och skär den i bitar (om det är hela filéer) samt låt den rinna av. Strimla purjon, hacka rödlöken samt skala och kärna ur äpplet och tärna det i småbitar. Fräs allt mjukt i smöret, ta upp och låt kallna helt.
    2. Blanda yoghurt, majonnäs, honung och citronsaft. Rör i lök-curry-äppelblandningen och krydda med salt och citronpeppar, vänd sist ner sillbitarna i blandningen. Låt stå i kylen 10-12 timmar.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    VardagsmatLCHFNina 26 juni 2013

    Mums! Jag letade efter ett recept just när man steker lök och curry (hade ett, men borta..) och jag hittade ditt! Jättegod, favorit på Midsommarbordet, tackar:)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben